TEATTERINJOHTAJA

 

Toiveita, haaveita ja uhkakuvia

 

Nostamme esiriipun kevättä kohti ajassa, jolloin sekä pakolaisvirtaukset että taloudelliset leikkaukset haastavat yhteiskuntaamme. On luonnollista tuntea olonsa turvattomaksi arvaamattomien muutosten iskiessä. Mutta juuri silloin, yllättäviä haasteita kohdatessaan, on myös luonnollista uneksia varmemmasta ja paremmasta tulevaisuudesta. Tulevaisuudesta, jossa ei tarvitse pelätä eikä olla yksin. Kulttuuri on aina tärkeässä osassa, ja teatterin vastuu on käsitellä meitä kaikkia koskevia haasteita ohjelmistonsa kautta. Tämän takia toiveet, haaveet ja uhkakuvat näkyvät teemoina kevään 2016 ohjelmistossa.

Christoffer Mellgrenin dramatisoinnissa Franz Kafkan teoksesta Muodonmuutos perhe joutuu haasteen eteen yrittäessään selviytyä elämästä talon pojan muuttuessa jättiläismäiseksi hyönteiseksi. Miten helposti erilaisuudesta tuleekaan uhka elämän poiketessa valmiista ennalta arvattavista kuvioista! Pipsa Longan näytelmässä Lauluja harmaan meren rannalta pieni rannikkokylä joutuu kehittämään uusia ratkaisuja sekä mitä tulee selviytymiseen että yhteiseloon aikana jolloin vesi alkaa nousta. Tämä koominen mukaelma paljastaa paljon puutteellisuudestamme, kun luonto pakottaa meidät vastuuseen elämäntavoistamme. Titanic on kaikkien kertomusten äiti unelmista ja toiveista jotka törmäävät ennalta määrättyyn uhkaan. Minne olemme menossa? Mistä haaveilemme? Mikä meidän jäävuoremme on? Olemmeko uppoamattomia vai olemmeko kenties vain vauhtisokeita? Esityksen ohjaa Akse Pettersson ja on Teatterikorkeakoulun ja Svenska Teaternin välinen yhteistyö.

Nicken NU-projektin puitteissa panostus uuteen ruotsinkieliseen näytelmäkirjallisuuteen jatkuu yhteistyössä omaa tilaa vailla olevien ryhmien kanssa. Tässä Svenska Kulturfondenin ja Svenska Teaternin rahoittamassa projektissa esitellään kevään aikana kaksi uutta teosta. Ensemble Bulleribock esittää Oskar Pöystin uuden Inger ja Lasse Sanbergin klassisiin hahmoihin perustuvan näytelmän Lilla Anna och Långa Farbrorn. Sitä seuraa Teater Mestolan esittämä ja Stan Saanilan kirjoittama teos Bländad. Näiden uusien yhteistöiden lisäksi teatteri aloittaa myös yhteistyön Nya TaDaM:in kanssa legendaarisen esityksen Stadin Kundin laulujen kautta.

Svenska Teatern on avoin vaikutelmille ja ilmaisulle. Se, että tekemämme työ on arvokasta sekä itsellemme että yleisölle, on tärkeää kaikille meille teatteritaiteen ammattilaisille. Teatteritaide luo henkisiä tiloja missä katsojat ja taiteilijat voivat tutkia ja kokeilla ihmiskokemuksen tunnetiloja ja haasteita. Juuri sitä varten olemme olemassa, ja kaikki ovat tervetulleita osallistumaan siihen mitä teatteri, tämä elämysten työpaja, voi luoda. 

 

Sydämellisesti tervetuloa Svenska Teaterniin!

Johan Storgård
 

 

Teatterinjohtaja Johan Storgård

 

Johan Storgård (s.1964) on näyttelijä ja teatterinjohtaja, jolla on ollut useita rooleja niin kotimaisissa näytelmissä kuin koti- ja ulkomaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissakin. Storgårdista tuli Lars Svedbergin seuraaja Helsingin Svenska Teaternin johtajana vuonna 2002. Koulutukseltaan Johan on teatteritaiteen maisteri, ja hän oli yksi Teatteri Viiruksen alullepanijoista 1980-luvun lopulla. 
 

 

ACE-Productions
 

    

Johan Storgård

ACE Production

VD | General Manager/CEO

+358 (0)9 6162 1200
+358 (0)50 517 3224
johan.storgard (at) svenskateatern.fi

ACE PRODUCTIONS