Gästspel med Oblivia

Candide

Vem bryr sig om upplysningstiden? Eller Voltaire, en sur gubbe... för 300 år sedan? Ändå är romanen om Candide, en ung man som körs iväg från sitt paradis, reser jorden runt och råkar ut för de mest hisnande äventyr för att landa i Turkiet och odla sin trädgård, förvånansvärt aktuell idag.  

Ibland frågar man sig om vi inte har kommit längre än upplysningen. Föreställningen Candide blandar lite 1700-tal med mycket dagens värld, globaliseringens utmaningar och andra aktuella frågor kring makt och pengar.

Föreställningen är ett samarbete mellan Oblivia, pjäsutvecklingsprojektet Ung Dramatik och Mad House. Premiären var under Hurraa!-festivalen på Mad House.


Pris: 12 €
Föreställningens längd: 45 min
Åldersrekommendation: 8 år och uppåt
Spelar: 4-12 maj på NICKEN

#candide


 

Spelplan

KONSTNÄRLIG PLANERING

Dramaturgi: Harriet Abrahamsson
Devising: Timo Fredriksson, Annika Tudeer
Ljus, visualisering: Pekka Pitkänen
Ljud: Markus Heino
Dräkter: Mi Duncker

PÅ SCENEN

Timo Fredriksson
Annika Tudeer
 

Foajén presenterar

Publiksamtal med arbetsgruppen efter föreställningen tisdagen den 9 maj.

Oblivia

Oblivia är en unik kraft inom scenkonstfältet och en av de mest internationella fria grupper i Finland. Oblivia har väckt stort intresse med sitt nydanande formspråk, sin humor och sitt starka ensemble arbete. Oblivia är grundad år 2000. Oblivia arbetar kollektivt och turnerar internationellt. Oblivias verk har ofta varit självbiografiska för gruppen och under de senaste åren har de blivit personligare och mera utlämnande, en lovsång till att vara människa med alla dess aspekter. 

Läs mer om Oblivia på gruppens hemsida

NICKEN NU

Det blir urpremiärer av nyskrivna finlandssvenska pjäser, läsningar och mycket annat program kring ny dramatik när Nicken NU-projektet pågår på Svenska Teatern 2014-2017. Projektet förverkligas tillsammans med fria teatrar och Labbets REKO-projekt och finansieras av Svenska kulturfonden. 

Candide är Oblivias gästspel på Svenska Teatern inom ramen för projektet.

Hjärtligt välkomna till NICKEN!