Biljetter: +358 (0)9 6162 1411 • Grupper: +358 (0)9 6162 1433
 
 

MAMMA MIA!

Musikalen MAMMA MIA! bygger på ABBAs musik. Det är inte en musikal om ABBA men väl en musikal med 22 av ABBAs klassiska hitlåtar.

Allt om MAMMA MIA!

www.mamma-mia.fi

Fru Catharina Boije och hennes döttrar


Fru Catharina Boije och hennes döttrar är en berättelse om kvinnlig frigörelse, om makt, ansvar och brinnande kärlek. Pjäsen baserar sig på Fredrika Runebergs bok. 

Premiär 9.9 på AMOS

Rübezahl

Rübezahl är Kristofer Möllers debutpjäs. Bit för bit målar han i sin minnespjäs upp de mörka moln som drog in över den unge huvudpersonens barn- och ungdom.

Premiär 10.10 på AMOS

Grottmannen

Alla tiders långkörare med Sixten Lundberg fortsätter på hösten med 9 föreställningar. Låt skrattet flöda!

Allsång After Dark: De vågade visorna


När mörkret lagt sig över Svenska Teatern hösten 2015 sjunger vi både på scenen och parketten! Allsång After Dark: De vågade visorna utgår från den rika erotiska vistraditionen i Norden.

Den älskande

Östra Nylands Teater 
En vild berättelse om Linda Sibelius, Nickby mentalsjukhus och kärlek som sträcker sig över hundra år av sorg och galenskap. 

Premiär 15.10 på NICKEN

Annikas Sacre

Oblivia 
Efter framgången med solot Annika gör Svansjön gör Annika Tudeer en solo föreställning som baserar sig på Sacre du PrintempsVåroffer, Nijinskijs balett till Stravinskijs musik. 

Premiär 10.12 på NICKEN

Raka bananer


Raka Bananer med sina västafrikanska och svängiga rymter intar AMOS i december. Julkonserterna för hela familjen är interaktiva och uppmunktrar till lek, dans och sång.

Kringprogram på Svenska Teatern

14.9 Foajén presenterar ett samtal med skådespelare från Fru Catharina Boije och hennes döttrar. Direkt efter föreställningen och fritt inträde. 
21.9 kl 18.30 Dramatiska processer
Tomas Jansson intervjuar Sofia Aminoff. Fritt inträde.
14.10 Foajén presenterar efter Rübezahl 

 
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

#svenskateatern


 

Vi samarbetar med


 

 

Följ oss på

 

Har du aldrig fått sommarprata men känner att du har något du vill berätta? Då finns det faktiskt en ypperlig chans just nu när Svenska Teatern tillsammans med Svenska Litteratursällskapet samlar in berättelser från hela Finland.

Läs mer här

 

Svenska Teatern! på