Ajankohtaista

Teemme lisäyksiä kevään ohjelmatarjontaan lähiaikoina (päivitetty 7.1.2021)

Tarinatyöpaja – jaa tarina omasta elämästäsi 

Kaikilla meillä on muistoja, kokemuksia ja tarinoita. Muistamme mummon kalasopan tuoksun. Muistamme puron pulputuksen kesämökin vieressä. Muistamme ensisuudelman. Minkälaisia muistoja sinulla on? Mitkä tapahtumat ovat jääneet mieleen? 

Svenska Teaternin tarinatyöpajassa jaamme tarinoita ja muistoja omasta elämästämme. Erilaisten helppojen harjoitusten kautta houkuttelemme muistot ja kokemukset esiin. Jaamme yhteisen hetken ja kerromme tarinoita toisillemme. Sekä kertojana, että kuulijana on hauskaa ja antoisaa. 

Työpaja ei vaadi osallistujilta mitään ennakkotaitoja, halu kertoa ja jakaa muistoja omasta elämästä riittää. 

Työpaja voidaan järjestää suomeksi tai ruotsiksi ja se toimii myös ennakko- tai jälkityöskentelynä jollekin valitulle esitykselle. Työpaja järjestetään tilaajan omissa tiloissa. 

Kesto n. 90 min 

Maksuton ryhmille, jotka varaavat liput esitykseen. 15 €/hlö ja ohjaajan matkakulut muille. Ryhmäkoko vähintään 11 teatteriasiamiehille, muille 20 osallistujaa. Varaukset teatterin yleisötyöntekijälle teatterin vaihteen tai lipunmyynnin kautta 

alt=""


Juulia Salonen ja Noona Leppinen

Teatterilla on kaksi yleisötyöntekijää, Juulia Salonen, joka vastaa teatterin suomenkielisestä yleisötyöstä sekä vastaava yleisötyöntekijä Noona Leppinen.

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse etunimi.sukunimi(a)svenskateatern.fi tai teatterin vaihteen kautta puhelimitse 09-616 211.

YLEISÖTYÖ?

Teatterin yleisötyötä ovat esimerkiksi tapahtumat ja työpajat, keskustelu-tilaisuudet sekä teatterikierrokset. Näiden tarkoituksena on syventää teatterikokemusta ja kertoa lisää siitä, mitä talon sisällä tapahtuu. Yleisötyön lähtökohtana voi myös olla näyttämötaide ja yleisö aktiivisena toimijana: Haluamme antaa katsojallekin tilaisuuden itse ryhtyä taiteilijaksi.

Yleisötyön eri tapahtumat ovat tarkoitettu ihan kaikille, niin ensikertalaisille kuin teatterikonkareille, yksin tai yhdessä. Järjestämme tapahtumia myös suomeksi tai useammalla kielellä. Tervetuloa kielikylpyyn!

Teosesittely on lyhyt (n. 20 min) johdanto illan esitykseen ja se järjestetään 40 minuuttia ennen näytöksen alkamista. Kerromme lisää ajankohtaisen teoksen teemoista sekä muodosta ja annamme katsojalle työkaluja teatterielämyksen syventämiseen. Esittelyt ovat aina maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

 

Esityskeskusteluissa yleisö pääsee osallistumaan keskusteluun heti esityksen jälkeen. Keskustelemme esityksestä ja sen herättämistä kysymyksistä juontajan johdolla. Keskustelutilaisuudet ovat aina maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Työpajassa työskentelemme esitykseen liittyvän teeman parissa. Näytelmän aiheita käsitellään konkreettisesti ja luovasti pedagogisten harjoitusten avulla. Työpajoja voidaan järjestää sekä esityksen etukäteis- että jälkityöskentelynä ja ne liittyvät ohjelmistossa olevaan teokseen. Työpajat varataan aina etukäteen.

 

Joihinkin teoksiin tarjoamme myös ryhmien käyttöön tarkoitetun opintomateriaalin. Materiaaliin kuuluu harjoituksia ja keskustelukysymyksiä joiden avulla voi valmistautua teatterivierailuun sekä jälkityöskentelyyn. Opintomateriaalin voi tilata yleisötyöntekijältä.


 

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close