NICKEN 


NICKEN on saanut nimensä erään legendaarisen teatterijohtajan lempinimen mukaan. Tila, jossa nykyinen NICKEN-näyttämö sijaitsee, toimi alunperin juhlatilana, ja on vuosien saatossa läpikäynyt monia vaiheita.Salissa on toiminut muunmuassa henkilökuntakahvio, artistilämpiö sekä harjoitustila. Nykyään NICKEN-salissa yhdistetään toimivasti niin näyttämö- kuin harjoitustoimintaa. Sen tiloihin mahtuu näyttelmästä riippuen 50-70 teatterinkävijää.

NICKEN-näyttämöllä esitetään näytelmiä erityisesti perheen pienimmille, sekä yhteiskunnallisia kysymyksiä käsitteleviä näytelmiä. NICKEN-näyttämöllä on myös tärkeä rooli vierailevien teatteriryhmien estraadina, ja sen merkitys monipuolisen teatteritaiteen puolestapuhujana on merkittävä.

Tällä hetkellä käynnissä on Nicken NU projekti (2014-2017). Nicken NU on yhteistyö Svenska Teaternin ja vapaalla teatterikentällä toimivien teatteriryhmien välillä. 

NICKEN-näyttämön sisäänkäynti sijaitsee Pohjois Esplanadin puolella, Stockmannia vastapäätä. Erottajan puolella on esteetön sisäänkäynti pyörätuolille.