TEATTERINJOHTAJA
JOACHIM THIBBLIN

 

Hyvää teatteria – kielestä huolimatta!

Tässä me olemme olleet jo 150 vuotta, aivan nenäsi edessä, Helsingin ytimessä Stockmannin vieressä. Jos askeleesi ovat kuljettaneet sinut aiemmin ohitsemme, nyt on oivallinen aika astua sisään uuteen maailmaan, ruotsinkieliseen teatteriin.

Teemme hyvää teatteria – kielestä huolimatta ja genrestä riippumatta. Suuren näyttämön huippumusikaalit ovat olleet näyttävin osa ohjelmistoamme, mutta meillä tehdään myös draamaa, komediaa ja kokeilevaa nykyteatteria kolmella eri näyttämöllä. 

Tänä syksynä meillä on ensimmäistä kertaa tarjota suomenkielinen tekstitys kaikkiin esityksiimme. Kieli ei siis ole este. Päinvastoin, on rikkaus, että Suomessa tehdään teatteria monella kielellä. Sillä meillä, ruotsinkielisillä ja suomenkielisillä suomalaisilla, on yhteinen kotimaa, yhteiset kokemukset ja yhteinen historia. Meillä on enemmän yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä. Elämme myös aikaa, jolloin koko käsite ”suomalaisuus” laajenee entistäkin monipuolisemmaksi. 

Ruotsinkielisenä kansallisteatterina olemme samalla ikkuna muihin Pohjoismaihin, linkki länteen. Teemme tiivistä yhteistyötä erityisesti Ruotsin teattereiden kanssa. Meillä voit aistia tuulahduksen suuresta maailmasta, sillä me emme käperry sisäänpäin – siihen pieneen ankkalammikkoon niin kuin joku voisi väittää – vaan katsomme tuntosarvet herkkinä niin suomalaisuuteen kuin kotimaamme rajojen ulkopuolelle. 

Svenska Teatern tarjoaa ainutlaatuiset puitteet taiteellisesti kunnianhimoisille näytelmille. Suuren näyttämön katsomo on säilytetty lähes alkuperäisessä asussaan 1860-luvulta. Se henkii vanhanajan charmia, mutta meille ei silti tarvitse tulla iltapuvussa. Farkuissakin voi aivan hyvin uppoutua katsomon syvänpunaisiin tuoleihin ja nauttia kullalla koristellun salin kauneudesta. 

Astu siis rohkeasti sisään! Meillä pärjäät suomen kielellä. Lippujen ja pullakahvien ostaminen sujuu suomeksi, ellet sitten itse halua ottaa teatterikokemusta kielikylpynä toiseen kotimaiseemme. Mikäpä olisi helpompi tapa aloittaa: En biljett, tack. 

Cafe Artist -kahvilassa voit piipahtaa ihan vain huvin vuoksi, jos haluat ensin haistella ilmapiiriä. 

Lämpimästi tervetuloa kaikki, savolaiset, karjalaiset, lappilaiset, paljasjalkaiset stadilaiset, maalta- ja maahanmuuttajat. Teatteri tarjoaa mahdollisuuden dialogiin yli kielirajojen. 

Joachim Thibblin
Teatterinjohtaja

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close