Joachim Thibblin, teatterinjohtaja

Teatterinjohtaja Joachim Thibblin.

Tervetuloa katsomaan ruotsinkielistä teatteria suomeksi tekstitettynä!

Svenska Teaternin syksyn ohjelmisto tarjoaa laadukasta, monipuolista, viihdyttävää ja kantaa ottavaa teatteria kaikille. Kynnyksemme on niin matala, ettei sitä edes ole. Ovemme ovat avoinna, ja me toivotamme sinut tervetulleeksi!

Tarinoiden kertominen suoraan ihmiseltä toiselle tekee hyvää meille kaikille. Olemme osoittaneet yhä uudelleen, että juuri tämä on vahvuutemme. On ollut ilahduttavaa nähdä, että niin monet suomenkieliset ovat huomanneet, kuinka hieno elämys teatterikäynti Svenska Teaternissa on.

Yhteinen kokemus sekä näyttämön ja katsomon välinen vuorovaikutus eivät ole kielestä riippuvaisia. Me vahvistamme katsojan elämystä tekemällä yleisötyötä myös suomeksi. Sen avulla näytelmän aiheeseen voi syventyä tarkemmin. Kaikissa näytöksissä on toki myös suomenkielinen tekstitys, lukuun ottamatta kokonaan englanniksi esitettävää FORKin musiikkipitoista jäähyväisesitystä.

Elävä teatteri on tärkeä vastavoima nykymaailmassa, missä sosiaalinen media,
digitekniikka, täydet kalenterit ja erilaiset kuvaruudut ovat jatkuva osa arkea. On
hyvinvointimme kannalta ensiarvoisen tärkeää, että koemme myös hetkiä, jolloin
olemme keskeytyksettä täysin läsnä ja muiden ihmisten ympäröimiä.

Tule mukaamme katsomaan asioita uudesta näkökulmasta ja löytämään niiden
inhimillinen puoli. Koe kulttuurielämys toisella kotimaisella!

Teatteri tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden pitää hauskaa ja nauraa yhdessä.
Vapauttava nauru tekee meille hyvää. Tai kuten ohjaaja Adde Malmberg sanoo toisaalla tässä lehdessä: ” Naurava ihminen on avoin. Iloiset ihmiset eivät vihaa.”

Teatteriestiys on kokemuksena välitön, kehittävä ja aina ainutlaatuinen. Yksikään esitys ei ole samanlainen kuin edellisenä iltana. Teatteri sivistää ja edistää lukutaitoa. Tutkimusten mukaan teatteritoimintaan osallistuvat oppilaat pärjäävät paremmin koulussa.

Tarjoammekin teatterikokemuksen kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille
Taidetestaajat-toiminnan kautta. Toivotamme myös teidät suomenkieliset oppilaat tervetulleiksi – koette varmasti hauskoja hetkiä.

Olemme iloisia siitä, että Svenska Teaternin asema kansallisena päänäyttämönä on nyt kirjattu hallitusohjelmaan. Lisäksi alan toimintaedellytyksiä parannetaan kasvattamalla kulttuurin ja taiteen määrärahojen osuus valtion budjetissa asteittain yhteen prosenttiin.

Te puolestanne, rakas yleisö, tuette kulttuuria tarttumalla laajaan tarjontaamme.
Muistakaa napata tekstityslaite mukaan saliin tullessa. Lämpimästi tervetuloa
kokemaan teatterielämys kanssamme!

Joachim Thibblin
Teatterinjohtaja

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close