Välkommen till Svenska Teatern!

Svenska Teatern erbjuder många olika sätt att uforska teatern och sig själv. Vi ordnar evenemang, workshops, diskussioner och kulissturer som ger dig en inblick i teaterlivet bakom ridån. Hos oss är alla välkomna!

Oktober

La 23.10. klo 15.20 - Några av oss: Teosesittely suomeksi

November

To 4.11. klo 18.20 - Några av oss: Teosesittely suomeksi
Ti 9.11. klo 18.20 - Next to Normal: Teosesittely suomeksi
Lö 13.11 hela dagen - Familjelördag med öppet hus och en massa program för barn och barnasinnade - allt är gratis!
Pe 19.11. klo 18.20 - Next to Normal: Teosesittely suomeksi

December

Ke 1.12. klo 18.20 - Ett drömspel: Teosesittely suomeksi
La 11.12. klo 12.20 - Mary Poppins: Teosesittely suomeksi
On 15.12 kl. 18.20 - Ett drömspel: Pjäsintroduktion med föreställningsdramaturg Kristofer Möller
To 16.12 klo 17.50 - Mary Poppins: Teosesittely suomeksi 

Samtalen är alltid gratis och kräver ingen skild anmälan. 

Publikarbetsformer
 

Publikarbete är till exempel evenemang, workshops, diskussioner och kulissturer, som berättar mera om teatern. Det kan också utgå ifrån scenkonst i stort och skapa tillfällen där publiken själv blir konstnärer.

Teaterns mångsidiga publikarbete bildar är en omfattande palett av program som fördjupar och breddar teaterbesöket. Publikarbete är inkluderande och riktar sig till en bred målgrupp, allt från den med mindre erfarenhet av teater till den teaterbitna allätaren, ensam eller i grupp. Vi erbjuder evenemang på alla våra tre scener.

Vi diskuterar gärna närmare behov eller önskemål som stöder dig och din grupp i teaterbesöket. 

Kontakta oss för bokningar, förfrågningar eller samarbeten genom e-post förnamn.efternamn@svenskateatern.fi eller via teaterns telefonväxel 09-616 211

Juulia Björn (Salonen) och Noona Leppinen

Juulia Salonen och Noona Leppinen är publikarbetare på Svenska Teatern.

Diktatorn och Bröderna Pixon + studiematerial = sant

Till föreställningarna Diktatorn och Bröderna Pixon erbjuds pedagogiska materialpaket som innehåller uppgifter som breddar föreställningsupplevelsen.

Diktatorn: Vi erbjuder skilda material för småbarnspedagogiken och grundskolans lägre klasser. Materialet är framställt i samarbete med pedagogikstuderande vid Helsingfors Universitet och kan beställas via teaterns publikarbetare.  

Bröderna Pixon: Förarbetet I takt med Pixon är ett tredelat videomaterial som kan genomföras i klassen under lärarens ledning. Efterarbetet består av ett skriftligt studiematerial med handfasta dramapedagogiska övningar som kan göras i klassrummet.

Materialen är avgiftsfria för våra pedagogombud. För övriga kostar det 50 €. 

Är du pedagog? Kom med i pedagognätverk!

Pjäsintroduktioner är korta (ca 20 min) ingångar till kvällens pjäs med start 40 minuter innan föreställningen börjar. Vi öppnar upp kontext och form för aktuell pjäs och ger nycklar för att fördjupa föreställningsupplevelsen. Samtalen är alltid gratis och kräver ingen förhandsanmälan.

Föreställningssamtal är tillställningar där publiken direkt efter en föreställning kan ta del av ett samtal med ensemblen. Vi samtalar om och kring den aktuella pjäsen under ledning av en moderator. Samtalen är alltid gratis och kräver ingen förhandsanmälan.

I verkstäder jobbar vi med engagerande teman där åskådaren får behandla en pjäs genom konkreta, konstnärliga och pedagogiska metoder. Verkstäder erbjuds såväl för- som efterarbete till en pjäs. Verkstäder bokas alltid i förväg av publikarbetaren och är knutna till föreställningar på repertoaren.

Till valda pjäser erbjuds studiematerial som oftast riktar sig till grupper. Studiematerialen innehåller övningar och diskussionsfrågor som förbereder gruppen innan teaterbesöket samt ger verktyg för efterbehandling. Studiematerial beställs via publikarbetaren.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close