Press / Lehdistö

Pressbilderna får användas fritt av media. Fotografens namn måste alltid nämnas.
Media voi käyttää lehdistökuvia vapaasti. Valokuvaajan nimi on aina mainittava.

Våra pressbilder finns på flickr


Kaikki kuvat löytyy Flickr:issä

Reklambyråer, företag och researrangörer får använda bilderna med tillstånd av Svenska Teatern. Svenska Teatern förbehåller sig rätten att se och godkänna materialet innan publicering. 
 

Presskontakt / Tiedottaja:


För frågor om intervjuer, pressbiljetter, pressbilder
kontakta teaterns informatör David Lindström.

Haastatteluihin, lehdistölippuihin ja lehdistökuviin liittyviä kysymyksiä ota yhteyttä teatterin informaattoriin David Lindströmiin.

alt=""

David Lindström
informatör/tiedottaja
050 5699207
press(at)svenskateatern.fi

 


Artikel

Seminarium på Hanaholmen: Författaren och teatermannen Lars Norén

Inför Finlandspremiären av föreställningen Solitaire vill vi hylla en av de mest framstående dramatikerna i Europa. Seminarium på Hanaholmen 7.9.2022 kl. 13:00 - 16:30. Seminariet är gratis, men förutsätter anmälan senast den 28 augusti.Läs mera »
Jenni Junnelius
22.06.2022 kl. 09:59

Michael Björklund blir ny krögare på Svenska Teatern

I höst öppnar Svenska Teatern dörrarna med en spännande nyhet som många teaterbesökare kommer att få stor glädje av. Den åländske krögaren och entreprenören Michael “Micke” Björklund tar över café- och pausserveringen på Svenska Teatern tillsammans med Thomas Strandvik. Det här är ett samarbete som gör både Björklund och Svenska Teaterns personal fulla av iver.Läs mera »
David Lindström
10.06.2022 kl. 09:58

Virtual stories: En arbetsgrupp sökes

Svenska Teatern, the University of the Arts Helsinki and Aalto University are looking for a team to develop a virtual performance concept. Svenska Teatern, Konstuniversitetet och Aalto universitetet söker en arbetsgrupp för att utveckla ett scenkonstnärligt virtuellt föreställningskoncept.  För information på svenska se längre ner. Svenska Teatern, Taideyliopisto ja Aalto-yliopisto etsivät työryhmää kehittämään esittävän taiteen virtuaalista esityskonseptia. Suomenkielinen kuvaus alempana.Läs mera »
Jenni Junnelius
31.05.2022 kl. 07:00

Musiken från teaterföreställningen I det stora landskapet utkommer idag 

Musiken från teaterföreställningen I det stora landskapet har spelats in och albumet “I DET STORA LANDSKAPET - Original soundtrack” publiceras på strömningstjänsterna Spotify, Apple Music, TIDAL och YouTube Music den 25 april 2022.'Läs mera »
David Lindström
06.05.2022 kl. 11:28

Dramaten och Svenska Teatern sätter upp en av Lars Noréns sista pjäser i stort nordiskt samarbete

Nu är det dags att köpa biljetter till Solitaire! En storsatsning där sex olika teaterhus samt teaterkompaniet Jupither Josephson är engagerade. Vi sätter tillsammans upp en av de sista pjäser Lars Norén skrev innan sin död. Pjäsen Solitaire fick bejublad urpremiär på Dramaten i regi av Sofia Adrian Jupither. Kort efter premiären bliv den utvald att delta i den ansedda teaterfestivalen i Avignon denna sommar. Svenska Teatern ger endast sju föreställningar på Stora scenen i höst. Finländsk premiär  14 september.Läs mera »
David Lindström
21.04.2022 kl. 17:39

Lars Noréns Solitarie till Avignonfestivalen - spelas sju gånger på Svenska Teatern i höst

Dramaten och Svenska Teatern sätter upp en av Lars Noréns sista pjäser i stort nordiskt samarbete. Pjäsen spelas sju gånger på Svenska Teatern Stora scen i höst. Men innan dess skall den bland annat gästa den internationellt ansedda Avignonfestivalen i Frankrike. Vi har inlett biljettförsälningen till Svenska Teaterns föreställningar 14-24 september. Läs mera »
David Lindström
21.04.2022 kl. 15:38

Här är skådespelarna i Själarnas ö, biljettsläpp 7 april

Svenska Teaterns storsatsning i höst blir Själarnas ö med urpremiär 8 september på Stora scenen. Föreställningen baserar sig på Johanna Holmströms succéroman med samma namn. Romanen är i sin tur inspirerad av Jutta Ahlbecks avhandling om verkligheten på Själö hospital. För regi och bearbetning av texten står Mikaela Hasán. Nu kan vi avslöja den namnstarka ensemblen som skall skildra händelserna på Själö hospital. Den 7 april släpper vi biljetterna till höstens mest efterlängtade premiär! Läs mera »
David Lindström
30.03.2022 kl. 13:43

Scenkonst för unga - för vem och på vems villkor?

Är vi fria i vårt skapande eller påverkar våra förutfattade meningar om barn- och ungdomsteater de konstnärliga valen? Vilka metoder används för att fånga upp vad som intresserar barn och unga just nu? Bland annat de frågorna söker vi svar på i Svenska Teaterns seminarium om Scenkonst för barn och unga. Programmet är speciellt intressant för dig som jobbar med barn och ungdomskultur, men vi hälsar alla som är intresserade att delta i vårt fina gratisevenemang på Stora scenen. Kom och träffa oss och kolleger från andra kulturhus. Läs mera »
David Lindström
22.03.2022 kl. 16:46

En kväll för Ukraina på Svenska Teatern, låt oss hjälpas åt att hjälpa

Svenska Teatern vill uppmärksamma kriget i Ukraina med en kväll tillägnad ukrainska konstnärer, kulturutövare och det fria ordet. Detta som en del i vår Scenmåndag som denna gång flyttar till Stora scenen med publik. Intäkterna går oavkortat till Röda Korsets katastroffond.Läs mera »
David Lindström
16.03.2022 kl. 09:49

Allt du inte visste om Mary Poppins, en musikal i världsklass

Mary Poppins är en av Svenska Teaterns största produktioner genom alla tider. Drygt 200 personer har jobbat med föreställningen. Mycket skall till innan ensemblen entrar scenen. Men när ridån väl går upp häpnas publiken gång på gång över ett enda stort iögonfallande konstverk. Vi får se färgsprakande dräkter med sydda vackra detaljer, en fantasieggande och maffig dekor som saknar motstycke och en magisk ljus- och ljudvärld som teaterns skickliga scenteknik har skapat. Läs mera »
David Lindström
23.02.2022 kl. 09:43

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close