Press / Lehdistö

Pressbilderna får användas fritt av media. Fotografens namn måste alltid nämnas.
Media voi käyttää lehdistökuvia vapaasti. Valokuvaajan nimi on aina mainittava.

Våra pressbilder finns på flickr


Kaikki kuvat löytyy Flickr:issä

Reklambyråer, företag och researrangörer får använda bilderna med tillstånd av Svenska Teatern. Svenska Teatern förbehåller sig rätten att se och godkänna materialet innan publicering. 
 

Presskontakt / Tiedottaja:


För frågor om intervjuer, pressbiljetter, pressbilder
kontakta teaterns informatör David Lindström.

Haastatteluihin, lehdistölippuihin ja lehdistökuviin liittyviä kysymyksiä ota yhteyttä teatterin informaattoriin David Lindströmiin.

alt=""

David Lindström
informatör/tiedottaja
050 5699207
press(at)svenskateatern.fi

 


Artikel

Svenska Teatern peruu kaikki helmikuun näytökset ja aloittaa yt-neuvottelut

Svenska Teaternin hallitus päätti eilen illalla perua kaikki helmikuun näytökset ja aloittaa yt-neuvottelut. Päätöksestä seuraa myös, että ohjelmistoon tehdään muutoksia. - Näissä olosuhteissa teatteri ei voi harjoittaa tappiollista toimintaa, sanoo teatterinjohtaja Joachim Thibblin. Läs mera »
David Lindström
idag kl. 13:30

Svenska Teatern inhiberar samtliga föreställningar i februari och inleder samarbetsförhandlingar

I går kväll beslutade Svenska Teaterns styrelse att inhibera samtliga föreställningar under hela februari samt inleda samarbetsförhandlingar. Det sker också förändringar i repertoaren som är anpassade efter beslutet. - Det är inte möjligt för teatern att under rådande omständigheter bedriva en verksamhet på förlust, säger teaterchef Joachim Thibblin. Läs mera »
David Lindström
idag kl. 13:30

Här är alla förändringar i repertoaren – pjäs för pjäs, så kan vi betjäna dig!

Bästa publik, pandemin berör oss alla. Svenska Teatern påverkas givetvis av alla restriktioner. Vi är tyvärr tvungna att göra en del förändringar i repertoaren. Vi kommer inte att spela några föreställningar i februari, men vi vill göra det så smidigt som möjligt för dig som köpt eller bokat biljetter till berörda föreställningar att boka om till ett senare datum i vår, vi hjälper dig gärna! Läs mera »
David Lindström
idag kl. 13:30

Tack för tavlan Lola, Mina Backlund-Cygnaeus gjorde skillnad på Skillnaden

Konstnären Lola Olsson har donerat en tavla till Svenska Teatern. Olsson har avporträtterat Mina Backlund-Cygneaus (född 14.2.1851 i Jönköping, död 19.3 1936 i Helsingfors), en kvinna som tillsammans med bland annat teaterchef Nicken Rönngren, hade en betydelsefull inverkan i kampen för en egen finlandssvensk scen med ett eget finlandssvenskt språk. Backlund-Cygneaus var styrelsemedlem i Svenska Teatern under åren 1916-1928 samt lärare på Svenska Teaterns Elevskola 1909-1928. Läs mera »
David Lindström
14.01.2022 kl. 18:14

Porträttavtäckning av Svenska Teaterns pensionerade skådespelare Göran Schauman

Svenska Teatern och Artistföreningen har avtäckt ett porträtt av skådespelaren Göran Schauman. Porträttet är målat konstnären Hjalmar Hagelstam. Det var en mycket glad och tagen Göran Schauman som fick ta del av ceremonin. På grund av pandemiläget skedde avtäckningen i publikfoajén inför en mindre publik. På plats var teaterchef Joachim Thibblin, representanter ur Svenska Teaterns ensemble samt nära släkt och vänner.Läs mera »
David Lindström
20.12.2021 kl. 15:51

Pappan med Asko Sarkola är tillbaka i vinter

Efter 37 helt utsålda föreställningar och publikens oerhört fina respons skulle Pappan med Asko Sarkola fortsätta sitt segertåg hela förra våren. Också de föreställningarna var utsålda men pandemin satte P för vår stora publiksuccé. Vi kan glädja er med att Pappan återkommer på repertoaren med 15 nya föreställningar. Det lönar sig att vara snabb – varje gång vi släppt biljetter till Pappan har de tagit slut i ett nafs. Observera att vi spelar pjäsen endast mellan den 12 januari och 10 februari. Här nedan har vi sammanställt några recensionsutdrag från februari 2019 då Pappan hade premiär. Läs mera »
David Lindström
15.12.2021 kl. 10:39

"Maria Ylipääs röst har med tiden fått en värme som tilltalar mig oerhört"

Om man läst bara Helsingin Sanomat kan man få intrycket att Next to Normal fick ett svalt mottagande. Faktum är att vår rockmusikal fick jättefina recensioner och än mer har vi fått enormt mycket med tack från publiken genom den respons som ni skickat in. Vi har gjort ett urval med presscitat. Läs mera »
David Lindström
14.12.2021 kl. 15:04

Tidigare teaterchef Johan Storgårds porträtt avtäcktes

Igår var det dags att avtacka teaterchef Johan Storgård med ett porträtt. Svenska Teaterns styrelseordförande Joakim Åberg höll i ceremonin och avtäckte tavlan tillsammans med konstnären Carolina von Schantz och den avbildade Johan Storgård, som var teaterchef 2002-2017.Läs mera »
David Lindström
10.12.2021 kl. 16:49

Pressmeddelande: Svenska Teatern tar coronapasset i bruk

Svenska Teaterns föreställningar spelas som vanligt men från och med 29.11.2021 förutsätter teatern uppvisande av coronapass.Läs mera »
David Lindström
26.11.2021 kl. 14:52

Tobias Zilliacus tillbaka på Svenska Teatern i Ett drömspel

August Strindbergs Ett drömspel i regi av Carl Knif blev en dundersuccé då den hade premiär tidigare i höst. Samtliga föreställningar i den första spelperioden blev snabbt utsålda. Inför spelperioden som börjar den 25 november kommer Tobias Zilliacus med i ensemblen. Vi kände Zilliacus på pulsen inför hans premiär av Ett drömspel. Köp biljetter till Ett drömspel nu innan de tar slut. Vi spelar 11 föreställningar fram till den 30 december.Läs mera »
David Lindström
23.11.2021 kl. 19:03

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close