Nätverket för skol- och dagisombud

Denna sida är riktad till dig som är skol- eller dagisombud på Svenska Teatern.

Ifall du inte är ett ombud, men vill vara en del av vårt nätverk, ta kontakt med oss:

Försäljningskoordinator i gruppbokningen Anne Kaukonen anne.kaukonen(a)svenskateatern.fi 
Publikarbetare Noona Leppinen, noona.leppinen(a)svenskateatern.fi 
Eller ring oss via växeln, tel. 09 616 211.

Förmåner för skol och dagisombud. 


Landet

av Christoffer Mellgren

En man bygger en modell av sitt barndomshem, en spelare möter sitt öde i Amerika, en dotter städar ut hemmet efter sin bortgångne far. I Landet går vi genom ett drömskt landskap där öden från hundra år korsar och berör varandra. Runt en familjs historia vävs en berättelse om tillhörighet, om vad ett hem är eller skulle kunna vara. Om gränser och avstånd – mellan människor och länder, och livet och döden.

Landet bygger fritt på publikens egna berättelser och släkthistorier som teatern samlade in tillsammans med Svenska litteratursällskapet 2016. Svaren har tagits om hand, bearbetats och stöpts om av dramatikern Christoffer Mellgren och blivit en föreställning med lika delar drama, dans, sång och musik i Maria Lundströms regi. Tillsammans med bland annat kompositören Robert Kock, scenografen Erik Salvesen, dräktdesignern Tiina Kaukanen och en stor del av Svenska Teaterns ensemble skapar de ett drömspel som utgår från frågorna: Vad vill du berätta? Vad skulle du vilja se på Svenska Teaterns scen?

En gris får bekosta en resa, en dörr blir en ingång i dubbel bemärkelse, och Tuonela-svanen dansar på teaterns Stora scen. Allt kan hända, och händer, i Svenska Teaterns jubileumsproduktion hösten 2017.

Pris: grupp 35€/ studerande&barn 25€ / elev 20€
Föreställningens längd: meddelas senare
Premiär: 23.9 på Stora scenen
Boka biljetter: 09 6162 1433 (mån-fre 10-16)

Publikarbete & studiematerial Vi erbjuder ett omfattande material med uppgifter som kan användas som för- och efterarbete. Studiematerialet innehåller övningar och frågor som förbereder grupper inför teaterbesöket samt ger verktyg för att behandla teaterupplevelsen efteråt. Studiematerialet beställs via publikarbetaren.


BOKA BILJETTER

Som skol- och dagisombud har du en egen kontaktperson i Svenska Teaterns gruppbokning. Ring Anne på numret (09) 61 621 254 för bokningar. 

Fråga efter specialpriser för skolgrupper! 

När du som ombud hämtar en grupp bestående av
20 eller fler får du 1 fribiljett
50 eller fler får du 2 fribiljetter
75 eller fler får du 3 fribiljetter
100 eller fler får du 4 fribiljetter

PUBLIKARBETE

Svenska Teatern jobbar aktivt med olika publikarbetsprojekt under hela spelåret. Teatern skapar produktionsspecifika och fortgående publikarbetsprodukter. Det kan vara till exempel dramaverkstäder, diskussionstillfällen och föreläsningar, studiematerial, guidningar och skräddarsydda paket för olika grupper.

Allt publikarbete är gratis för våra skol- och dagisombud. Vår publikarbetare Noona Leppinen ger dig gärna tilläggsinformation noona.leppinen(a)svenskateatern.fi 

GENREP

Vill du som ombud se ett genrep för att kunna förbereda ett teaterbesök för din grupp? Eller är ni intresserade av att komma på ett genrep med gruppen? 

Då kan du vara i kontakt med Anne (09) 61 621 254

STUDIEMATERIAL

Allt studiematerial är gratis för våra skol- och dagisombud. För studiematerial, vänligen kontakta vår publikarbetare Noona Leppinen, noona.leppinen(a)svenskateatern.fi 

GUIDNINGAR

Upplev Svenska Teatern på ett annorlunda sätt genom att beställa en guidning som tar dig bakom scenen och till utrymmen du som publik annars inte får uppleva. 

Guidningarna är gratis för våra skol- och dagisombud. Om du är intresserad av en guidning på teatern kontakta vår publikarbetare Noona Leppinen, noona.leppinen(a)svenskateatern.fi 

Läs om mer om guidningar på teatern