Marcus Groth

 

Recensioner:
En man som heter Ove

"Feelgoodpjäsen är ändå såtillvida berömvärd att den dels undviker de mest sockersöta fällorna, och bjuder på ett äkta mänskligt djup mellan skratten. Det är också skönt att i dessa tider av själviskhet och resta murar se en pjäs som utan cynism hyllar mångfald, solidaritet och medmänsklighetens och vänskapens helande kraft."
Ny Tid / Janne Wass

"Groth har tillsammans med regissören Bjarni Haukur Thorsson skapat ett mångbottnat porträtt av Ove, där gester, miner och kroppsspråk målar bilden av en osäker, sårbar gammal man. Med stort hjärta."
Hufvudstadsbladet / Sonja Mäkelä

"Marcus Groth gör en strålande prestation"
Västra Nyland / Siw Handroos-Kelekay

"En man som heter Ove är en härlig, tankeväckande liten pjäs som gör en varm om hjärtat i höstrusket."
Västra Nyland / Siw Handroos-Kelekay

"Enmansteater måste vara oerhört krävande. Skådespelaren är ensam och därmed hela tiden utlämnad och måste också hela tiden fängsla publiken, gå in i nya roller, växla mellan rollerna, få nytt sätt att tala och röra sig. Och textläxan är enorm. Tala om yrkesskicklighet! Allt det här tänker jag på när jag ser Marcus Groth i En man som heter Ove på Svenska Teaterns stora scen. Groth gör nämligen allt det här, är allt det här, är alla personer. Det är ytterst skickligt, gripande och roligt, och man gråter och skrattar nästan på samma gång."
recensenterna.ratata.fi / Ulf Persson

"Först kom boken om surgubben Ove till Finland, sedan filmen och nu teaterföreställningen. Vad som tilltalar oss mest är närmast en smaksak. Hur som helst är den tragikomiska monologen med Marcus Groth den version som kommer närmast in på huden."
Östnyland / Egil Green

"En man som heter Ove on antoisa näytös, jossa yleisö sai nauraa ja itkeä. Mukaan kannattaakin varata paketillinen nenäliinoja."
meviisi.net

"Dramatiseringen är tät och mindre klichéspäckad än romanen och på Svenska Teatern ger Marcus Groth dessutom Ove nya nyanser med en tolkning som inte kopierar förlagan rakt av."
Svenska Yle / Christel Pettersson

.."fungerande balans mellan tragik och komik som gör att monologen aldrig tappar sin rytm och spänst."
Östnyland / Egil Green

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close