En av världens mest framgångsrika komedier någonsin

ART

TRE VÄNNER - EN TAVLA - KONST
 

Marc: Jag måste gå och prata med Yvan, vår gemensamma vän. Jag måste ta upp det här med Yvan. Yvan är en mycket tolerant människa, vilket naturligtvis, när det gäller vänskap, är det värsta man kan vara. Yvan är väldigt tolerant för att han inte bryr sig. Om han tycker det är okej att Serge har lagt ut femtiotusen på ett stycke vit skit är det för att han inte bryr sej det minsta om Serge. Solklart.

***

Vänskapen mellan tre goda vänner sätts på prov när en av dem köper en vit tavla för 50 000 €. Den vita duken får männen att ifrågasätta allt de hittills tänkt om varandra och om sig själva. Hur kan köpet av en vit tavla få sådana konsekvenser?

Yasmina Rezas internationellt prisbelönta succékomedi ART handlar delvis om konst, men framför allt om vänskap och maskulin identitet.

Regissören Paul Garrington (MAMMA MIA! och Skattkammarön) återvänder till Svenska Teatern hösten 2018 för att tillsammans med skådespelarna Mikael Andersson, Max Forsman och Simon Häger ta sig an en intelligent pjäs med rapp dialog och en stor dos humor.

 

"En intelligent komedi som leker med vår identitetsosäkerhet, vårt behov att positionera oss mot andra"
HBL/Mäkelä

"Svenska Teaterns trio med Mikael Andersson som Serge, Simon Häger som Marc och Max Forsman som Yvan förser de här rollerna med nya nyanser...
...Det innebär också att de kommer oss närmare. Under ett komedistuk som på dialogplanet plockar lösa poäng överallt där det är möjligt framträder tre män som är mänskligare och sårbarare än jag minns dem från någon tidigare version."

YLE/Pettersson 

★★★★
"På Amos scenen bjuder Mikael Andersson, Max Forsman och Simon Häger på en härlig upplevelse."
Recensenterna/Finne 

 


konstnärlig ledning

av Yasmina Reza
Regi PAUL GARRINGTON
Kostym, scenografi och målningar ERIK SALVESEN
Ljusdesign TOM LAURMAA
Ljuddesign ANDREAS LÖNNQUIST

 

PREMIÄR 4.10.2018 på AMOS

Längd: 1 h 20 min, ingen paus
Spelperiod: 4.10-1.12

till facebook-evenemanget

Skådespelare

biljettpris

Ordinariepris  33 €
Pensionär 31 €

Studerande
Elev (i skolgrupp)

24 €
15 €

Grupp (minst 20 pers) 29 €
Sista minuten studerande 10 €

Platserna på AMOS är onumrerade. 

TILLÄGGSPROGRAM - HELT GRATIS!
 

PJÄSINTRODUKTIONER

- inga inplanerade

Pjäsintroduktioner är korta (ca 20 min) introduktioner till kvällens pjäs med start 40 minuter innan föreställningen börjar. Vi öppnar upp kontext och form för aktuell pjäs och ger nycklar för att fördjupa föreställningsupplevelsen. Samtalen är alltid gratis och kräver ingen förhandsanmälan.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close