Bröderna Pixon

Välkommen med på Bröderna Pixons magiska resa från en slö vardag med tv, dataspel, sötsaker och frånvarande föräldrar till ett stort äventyr som väntar där ute!
 

En dag när tv:n plötsligt går sönder blir bröderna först skräckslagna. Hur skall de leva utan tv? Pojkarna blir nu tvungna att hitta på något annat. Nyfiket och lekfullt börjar de upptäcka naturen, gemenskapen och människorna omkring dem.  På vägen möter de bland annat en arg gårdskarl, en riktig mus och tanterna Tyra och Vera som i sin ungdom sjöng om kalops på kabaré i Berlin. 

Bröderna Pixon är en clownaktig, lekfull och fantasifylld föreställning som baserar sig på Malin Kiveläs och Linda Bondestams hyllade barnbok med samma namn.

Skådespelarna Max Forsman, Hellen Willberg och Nina Palmgren framför ett myller av roliga figurer i ett skådespel fullt av medryckande sång och musik. För regin står Oskar Silén.

 

Biljettpriser och info 

Förskole- och skolgrupper
10 €

Ordinarie pris
15 €

Längd: ca 35 minuter
Målgrupp förskola och åk 1-2

Vardagsföreställningarna riktar sig till förskole- och skolgrupper, vi tar emot två grupper per föreställning. Lördagsföreställningarna är öppna för privatpersoner.

Beställ en verkstad och vårt dramapedagogiska studiematerial!

Vilka knep använder skådespelaren för att gestalta olika karaktärer på scen? Hur skapas musiken i föreställningen? Hur är det egentligen med skärmtid? Bland annat dessa frågor behandlas i studiematerialet som erbjuds som för- och efterarbete till pjäsen Bröderna Pixon.   

Förarbetet I takt med Pixon är ett tredelat videomaterial som kan genomföras i klassen under lärarens ledning. Efterarbetet består av ett skriftligt studiematerial med handfasta dramapedagogiska övningar som kan göras i klassrummet.

Det är även möjligt att boka teaterns publikarbetare på ett skolbesök (90 min) och tillsammans göra delar av efterarbetet på skolan i verkstadsform. 

Gratis för alla som bokar biljett och är medlemmar i vårt pedagognätverk!  

Pris för övriga: 50 €

Är du inte ännu medlem? Läs mer här och gå med idag, det är gratis!

Ensemblen

alt=
Max
Forsman
alt=
Nina
Palmgren
alt=
Hellen
Willberg

Konstnärligt team

Baserad på en bok av Malin Kivelä och Linda Bondestam   

Dramatiserad av Roger Westberg med musik av Jörgen Aggeklint
Pjäsen hade urpremiär på Boulevardteatern i Sverige

Oskar Silén
Regi

Milja Salovaara
Scenografi och kostym

Maria Karhu
Mask 

Ville Wahlroos
Ljus    

Rättigheter: Colombine Teaterförlag

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close