Humorlandskampen 2018

Sverige möter Finland i Humorlandskampen där alla övertramp och tjuvstarter blir godkända.
 

År 2018 ordnas Humorlandskampen redan för sextonde året i rad! Denna totalt tävlingsbefriade landskamp i ståuppkomik har år efter år dragit fullsatta salonger på Svenska Teatern.

I år representeras Finland respektive Sverige av följande komiker:

Domare: Stan Saanila
Lag Sverige: Tomas Oredsson & Adeel Faqih
Lag Finland: Anders Helenius & André Wickström 

spelplan


Pris: 21-38 €
Längd: ca 2 h


 

THOMAS OREDSSON

Thomas Oredsson är en av Sveriges absolut mest erfarna ståuppkomiker. Han möter och fångar publiken med sin avspända stil och varma humor.  Han var med och etablerade svensk stand up i slutet av 1980-talet och har över 1000 föreställningar i bagaget.  Han har även många år inom teatern bakom sig, både som skådespelare, regissör och teaterchef. Därtill har han medverkat i ett 20-tal tv-produktioner, filmer och en massa annat. 

ADEEL FAQIH

Adeel Faqih är en energisk komiker med vass komik mot det absurda hållet. Han har uppträtt flitigt på de flesta klubbar i Sverige och även på många utomlands, bl.a. i USA.ANDERS HELENIUS

Anders Helenius är en finlandssvensk ståuppkomiker och manusförfattare, bl.a. för det Venla-belönade satirprogrammet Närapå en veckas nyheter. Anders har också jobbat inom media och teater, och på radio. Men hans hjärta ligger i stand up och han levererar den från samma ställe.  

ANDRÉ WICKSTRÖM

André Wickström har jobbat som komiker i över 20 år, både på svenska, finska och engelska.  Han har också medverkat i ett flertal tv-program både i Finland och Sverige, bl.a. W-stil, Solsidan, Parlamentet, Ögonaböj och Detta om Detta.  På scen är André som en en-mans teaterföreställning vars finess och precision fångar publiken.

DOMARE: STAN SAANILA

Komikern och manusförfattaren Stan Saanila har medverkat i och skrivit manus till ett flertal finländska tv-program, både på finska och svenska. Till dessa hör bland annat NyhetsläckanMorjens, W-stil, Ögonaböj och Detta om Detta.

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close