Varför är du här? Vad är viktigt för dig?
Vad är det du söker? En roll eller kanske dig själv?


Musikteaterskolan Nya TaDAM bjuder in till en musikalisk föreställning som tar avstamp i världen bakom kulisserna (på teatern), innan ridån går upp, innan repetitionerna har börjat, innan föreställningen ens är rollbesatt. Allra först måste man nämligen hitta rätt musikalartister.

Teatern har kallat till audition. Om ett år blir det urpremiär på en nyskriven ungdomsmusikal och nu söker man ungdomar som ska medverka som skådespelare, sångare och dansare. Regissören och koreografen letar efter det nästa stora stjärnskottet.

Idag är den sista auditiondagen och bara den sista gruppen med sökande är kvar, alla med samma önskan, att få stå på scen (i drömrollen). Det blir sång, dans, svett och tårar när alla försöker övertyga regissören att välja just dem, det gäller att skilja sig från mängden.

Vi får möta nio deltagare som alla söker en roll men som kanske hittar något helt annat?

Urpremiär på AMOS 21.4 

spelplan

produktion

Regi SEIJA METSÄRINNE
Dramaturgiskt stöd HANNA ÅKERFELT
Koreografi ANNE PIHLSTRÖM
Kapellmästare STAFFAN STRÖMSHOLM
Sånginstudering HANNA MANNERSTRÖM, EVA AITOAHO, ANNE CARLSSON, MARGARITA HAATANEN, MINNA-LIISA TAMMELA
Ljusplanering JAN-ERIK PIHLSTRÖM 
Ljudplanering JESPER SÖDERSTRÖM
Producent ELIN WESTERLUND
Scenteknik TOM LAURMAA, ANN-MARI SKRABB, CHRISTOFFER ÖSTERLUND
Foto INGEMAR RAUKOLA

Produktionen är ett samarbete med Svenska Teatern.
 

Urpremiär på AMOS 21.4 kl. 19

Priser: 20/15 €
Längd: ca 1 h 15 min, ingen paus

köp biljett

på scen

Felicia Karrenberg
Catarina Korkman
Sofia Lax
Christa Lundström
Saana Pihlatie
Wilanda Verdecia
Ingrid Väyrynen
Ilmi-Emmi Wentzel
Livia Wikström
samt Lars M Huldén och Kenneth Mattila

musikalbandet

Oscar Fagerudd, bas
Felix Holmberg, trummor
Joel Karlsson, gitarr
Staffan Strömsholm, keys

PUBLIKARBETE

Föreställningssamtal med ensemblen direkt efter föreställningarna

ONSDAG 25.4 kl 13 | TORSDAG 26.4. kl 19

följ med oss bakom scenen


Om Nya TADAM

Nya TADAM är en musikteaterutbildning för ungdomar i åldern 15-22 år. Under en tvåårsperiod får eleverna en gedigen utbildning som innefattar drama och scenframställning, dansundervisning, individuella sånglektioner samt undervisning i körsång. Utbildningen kulminerar i en helgjuten musikalproduktion i maj 2019.

Nya TADAM gjorde publiksuccé på Svenska Teatern förra året med musikalen Connected som regisserades av Seija Metsärinne, koreograf var Anne Pihlström och som kapellmästare fungerade Staffan Strömsholm. Samma konstnärliga team står också bakom den här utbildningsperiodens musikalföreställningar. Utbildningen har alltid hållit väldigt hög konstnärlig nivå och föreställningarna har uppskattats av både en yngre och äldre publik.

Musikteaterskolan Nya TADAMs namn syftar till Teater Dans och Musik och utbildningen har redan 20 år på nacken. Sedan år 2015 är utbildningen ett samarbetsprojekt mellan huvudstadsregionens alla svenskspråkiga musikinstitut; Musik- och kulturskolan Sandels, Grankulla musikinstitut, Musikinstitutet Kungsvägen samt Vanda musikinstitut. 

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close