5 stjärnor - HS.fi
Peggy Pickit

PEGGY PICKIT SER GUDS ANSIKTE

Av Roland Schimmelpfennig

Salongerna var fullbokade hela hösten

- Fem nya datum i mars - 


★★★★★

"Täysosuma Svenskanissa"

Helsingin Sanomat - Maria Säkö

Läkarna Karin och Martin är hemma efter sex långa år som biståndsarbetare i Tredje världen. Under tiden har deras studievänner Frank och Liz byggt upp ett lyckligt och materiellt tillfredsställande borgerligt liv. Men under en middag mellan vännerna följer en pinsam situation efter en annan: återseendets glädje förvandlas till sorg, stolthet till skam och gemenskap till ensamhet. “Det var en total katastrof”, medger Frank.

Den tyska succédramatikern Roland Schimmelpfennigs pjäs är en tragikomisk skildring av en värld i vilken människan har tagit guds plats. I den här världen kan man bara misslyckas eftersom människans allmakt är lika förrädisk som en berusads blåsa.

Regissören Anna-Mari Karvonen (Fröken Julie, Svenska Teatern 2009), scenografen Jaakko Pietiläinen och skådespelarna Minttu Mustakallio, Kristofer Möller, Cecilia Paul och Niklas Åkerfelt utforskar vad som händer när man bryter mot sociala restriktioner och den tillfredsställelse brytningen ger. Hösten 2017 förvandlar de AMOS till ett sensoriskt störande rum där brännande frågor om nykolonialism, bistånd och självgodhet möter kroppens råa realiteter.

"absurd humor som gör föreställningen verkligt bisarr"
Västra Nyland - Siw Handroos-Kelekay

Läs fler recensioner >>

SPELPLAN

skådespelare

Kristofer
Cecilia
Niklas

KONSTNÄRLIG LEDNING

Översättning ULF PETER HALLBERG
Regi ANNA-MARI KARVONEN
Scenografi, ljus- och kostymdesign JAAKKO PIETILÄINEN
Ljuddesign HANNA MIKANDER
Hår och Mask PIRJO RISTOLA

Pris: 33€/31€/24€
Föreställningens längd: ca 1 h 30 min utan paus
 Läs programbladet

PREMIÄR 28 JANUARI 2017 PÅ AMOS

#peggypickit

PRESSBILDER

Peggy Pickit ser Guds ansikte

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close