Teatercafe. På nätet med Svenska Teatern, Åbo Svenska Teater och Wasa Teater

Kafferep och teater bakom ett KLICK

- På nätet med Svenska Teatern, Åbo Svenska Teater och Wasa Teater 

Längtar du efter underhållning, avkoppling och gemenskap? Då är du varmt välkommen till vårt Teatercafé och våra direktsända cafékvällar på nätet. 

På Teatercaféet får du testa på ett helt nytt sätt att uppleva Svenskfinlands tre största teatrar, oberoende av var du befinner dig i världen – och alldeles gratis! 

Koka dig en kopp kaffe och duka fram ditt smarrigaste kaffebröd. Vi bjuder på teater. Caféet är öppet dygnet runt med underhållande program – sånger, samtal och teater! 

Titta i tablån nedan när vi direktsänder våra cafékvällar. 

Klicka här för att besöka Teatercaféet

Teatercaféet välkomnar särskilt äldre personer och andra som begränsat eller inte alls kan ta sig till teatern. Också anhöriga som kan hjälpa seniorerna att använda smartenheter är välkomna. Syftet är att bredda tillgängligheten och göra det möjligt för alla i samhället att njuta av teater som konstform och känna en gemenskap.  


CAFÉMENY  

DIREKTSÄNDNINGAR PÅ WEBBEN     


8.10 kl. 18 från Svenska Teatern
Resor, längtan och drömmar.  
Skådespelarna Tobias Zilliacus, Sonia Haga, Sophia Heikkilä och musikern Kalle Katz gör underhållande teaterkonst baserat på berättelser publiken skickat in.    

22.10 kl. 18 från Åbo Svenska Teater
Kafferep  
Dick Holmström bjuder på en kväll av sånger, monologer och samtal. Under kvällen medverkar Tove Appelgren, Harriet Nylund-Donner och pianisten Kari Mäkiranta.  

29.10 kl. 18 från Wasa Teater
En musikalisk berättarföreställning med glimten i ögat Skådespelaren Susanne Marins bjuder in er till en intim musikalisk berättarföreställning med glimten i ögat. Tillsammans med Carla Fri sjunger de och spelar och gör revolt mot corona-årets tristess.

12.11 kl. 18 från Wasa Teater
Visor och berättelser om längtan, saknad och ensamhet  
Med glädje, empati och med glimten i ögat vill skådespelaren Göran “Jösse” Sjöholm för sina jämnåriga sjunga och berätta om bl.a. längtan, saknad, ensamhet och sorg. Detta tillsammans med musiker Eevalotta Matikainen och Martin Söderbacka.   

19.11. kl. 18 från Åbo Svenska Teater
Kafferep  
Dick Holmström bjuder på en kväll av sånger, monologer och samtal. Under kvällen medverkar Janina Berman, Emma Klingenberg och pianisten Kari Mäkiranta. 

26.11 kl. 18 från Svenska Teatern
En oförglömlig jul
Skådespelarna Sonia Haga, Sophia Heikkilä, musikern Kalle Katz m.fl. gör underhållande teaterkonst baserat på berättelser publiken skickat in.  

Cafékvällarna finns kvar på sidan till slutet av januari 2022.  

SMÅ OCH STORA TILLTUGG

Teatercafé-sidans utbud uppdateras regelbundet under hösten med ett 30-tal underhållande mellanakter. Ett sortiment som ligger kvar på sidan dygnet runt.

Håll utkik efter godbitar med Emma Klingenberg, Riko Eklundh, Anna Hultin, Bror Österlund och Wasa Teaters husband m.fl. 

PÅTÅR

Då du tittat på vår cafékväll kan du fortsätta med vårt eftersnack.  

Vi ger tips på hur du kan skapa egna berättelser och stimulera din egen kreativitet och dela dina gamla teaterminnen. 


STÖD?

Projektet utförs med sakkunnigt stöd från Svenska pensionärsförbundet.

För den som behöver hjälp med att hitta till webbadressen teatercafe.fi erbjuder Svenska pensionärsförbundet tekniskt stöd per telefon en timme innan varje direktsändning börjar.

Då kan man ringa telefonnumren:
040 5780248
(verksamhetsledare Berit Dahlin)
040 5921390
(IT-stödperson Andreas Höglund)


Teatercaféet finansieras av Svenska Kulturfonden. 


Mediasamarbetspartners: 
HSS Media Ab, KSF Media Ab och ÅU Media Ab 

logo Svenska Pensionärsförbundet                    logo Svenska Kulturfonden

Logo Åbo Underrättelser, Vasabladet, Ålandstidningen, Österbottens tidning, Syd-Österbotten, HBL

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close