Över 10 000 har redan sett den hyllade föreställningen 
Vi är bara mänskor på Arenan

På några veckor har över 10 0000 sett föreställningen på Arenan och tacken och hurraropen trillar in dagligen. Vi är otroligt glada för att ni hittat föreställningen och för all positiv respons som någr oss. Vi är bara mänskor kommer att finnas på Arenan i ett år. 

Se föreställningen på Yle Arenan

Om föreställningen

Hur har din familjs livshistoria format dig? Vilka var dina föräldrar, egentligen? Går historien att berätta – så som den verkligen var?

Dramatikern och regissören Joakim Groth har blickat tillbaka på sitt eget förflutna. Nu återkommer han till Svenska Teatern med en egen pjäs för tionde gången och berättar om sitt eget liv; ärligt, sorgligt och med stor värme. 

Vi reser genom ett halvt århundrade, hittar oss i 60- och 70-talets Helsingfors, åker från Hamburg till Kotka, Uleåborg och Stockholm. Men framförallt befinner vi oss i Helsingfors. Det handlar om Joakim. Det handlar om hans mamma Maria, pappa Gunnar och Joakims bror Marcus. Det handlar om liv och död. Om vem man är, om vilken ens historia är och hur den format en. 

Genom en skildring av ett Finland i krig och av årtiondena efter det, återskapar Groth en bild av något som varit, men som fortfarande lever färgstarkt kvar, i Svenska Teaterns storsatsning våren 2020. Vi är bara mänskor är en pjäs med hög igenkänningsfaktor, med underfundig humor, ett finurligt språk och en mängd mänskliga misstag. Vi är, ändå, bara mänskor.

Livet är ett äventyr här och nu, men det är också minnesbilder. Minnet av en man på en parkbänk. 

Vi-är-bara-mänskor-108

Läs programbladet

Konstnärligt team

Regi: Joakim Groth
Scenografi:  Erik Salvesen
Kostymdesigner: Karoliina Koiso-Kanttila 
Ljusdesign: Tom Kumlin
Ljuddesign: Anton Lindblom
Mask och hår: Tiitta Stor  
Scenmästare: Jari Hilke 
Inspicient: Sofia Wredlund 
Sufflös: Ann-Mari Skrabb 
Rekvisita: Kristiina Rökman 
Regiassistent: Tiina Aho

Skådespelare

alt=
Riko
alt=
Sophia
alt=
Patrick
alt=
Anna
alt=
Simon
alt=
Dennis
alt=
Niklas

”Joakim Groth familjekrönika görs med stort hjärta”

Östra Nyland / Egil Green

"Joakim Groths släktkrönika får levande ansikten genom ypperligt skådespelararbete. Föreställningen är intressant, roande och känslomässigt drabbande."

HBL / Isabella Rothberg

"Vi är bara mänskor är ett läckert kostymdrama om krigsgenerationens livsglädje, svek och tysta arv"

Yle / Lasse Garoff

Läs alla recensionsutdrag

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close