Svenska Teatern deltar i We see you, Finlands teatrar för mänskliga rättigheter

01.03.2017 kl. 11:34Svenska Teatern deltar i We see you, Migri – Finlands teatrar för mänskliga rättigheter!
Några negativa asylbeslut lästes upp 1.3 innan Peggy Pickit ser guds ansikte och några beslut lästes efter Raksamonologer. VÄLKOMNA!
EVENEMANG PÅ FACEBOOK och mer info:

I Barcelona demonstrerade tiotusentals människor för att välkomna flyktingar. På järnvägstorget i Helsingfors pågår en flera dygns lång demonstration för att stoppa avvisningar på omänskliga grunder. Nu är det teatrarnas tur att säga ifrån.
Den 1 mars ställer sig skådespelare upp på 24 olika teatrar runtom i landet för att läsa exempel på Migris negativa asylbeslut. Besluten innehåller så många absurda motsägelser och uppenbara fel mot människans rätt att söka skydd då hon är förföljd att fiktionen bleknar. Det behövs inga effekter och ingen dramatik. Tragedin som spelas upp är många människors verklighet. Vi vill belysa detta och påminna finländska politiker och tjänstemän om vårt ansvar för människor som behöver trygghet, fred och skydd. Vi får inte utvisa dem tillbaka till den otrygghet de kom från.
I detta fb-evenemang kommer vi publicera info om platser och exakta tidpunkter för de olika teatrarna, samt samla bilder, videon och annat material. Bjud in dina vänner och skriv in datumet i kalendern – visa att du också står för mänskliga rättigheter!

 

I kampanjen deltar även:
Åbo Svenska Teater
Viirus
Lilla teatern
Universum
Klockriketeatern
Stjärnfall
KOM-teatteri
Rakastajat Teatteri
Ryhmäteatteri
Teatterikone
Mad House
Teatteri Telakka
Höyhentämö
Tanssiteatteri Minimi
Vapaa Teatteri
Masalan Nuorisoteatteri
Lahden kansanopiston teatterikoulutus
Joogakerttuli
Laboratorioteatteri Fennica
Kajaanin kaupunginteatteri
European Theatre Collective
Fraktteatern
Relevant Intuition Company

Kansallisteatteri (Nationalteatern) + TINFO arrangerar ett eget tillfälle på internationella teaterdagen den 25.3 då man läser ur asylbesluten. 

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close