Landet är ett musikaliskt drömspel där drama, dans, sång och musik tar plats på lika villkor

07.06.2017 kl. 16:07
Artikeln är förkortad och kan läsas i sin helhet i Första Raden.

LÄS MER OM PJÄSEN - KÖPBILJETTVad händer på Svenska Teaterns Stora scen när Finland fyller hundra? Regissören Maria Lundström och dramatikern Christoffer Mellgren kunde ha bestämt det själva, men valde att ge frågan till publiken. Resultatet är Landet - ett myllrande drömspel om tillhörighet, rörelse och människor som på olika sätt förhåller sig till frågan om "hem". I nästa nummer av Första Raden ger vi en långintervju med radarparet, som tillsammans med bland annat kompositören Robert Kock och koreografen Carl Knif skapar en festlig föreställning. 

- Vi ville gärna göra en föreställning under jubileumsåret. Utgångspunkten var att utgå från publiken och deras egna berättelser, säger dramatiker Christoffer Mellgren i följande nummer av Första Raden. 

Han poängterar att beröringspunkterna är nödvändiga för att det skall gå att arbeta med någon annans historier.

- Jag hoppas publiken ska uppleva lika delar igenkänning och förvåning när de ser föreställningen, och att samtalet ska fortsätta också efteråt. 

-Att ha dialogen till publiken som grund för projektet gör arbetet väldigt intressant.  Teater handlar i stor utsträckning om igenkänning, inlevelse och empati. Skådespelarna genomlever människoöden, kroppar, relationer och berättelser, säger regissör Maria Lundström.

Hon understryker att det är ett  lagarbete de gör. Föreställningen utformas parallellt av dramatiker Christoffer Mellgren, kompositören Robert Kock, scenografen Erik Salvesen, dräktdesignern Tiina Kaukanen och koreografen Carl Knif och givetvis de tio skåespelare och tre musiker som står på scenen. 

LÄS MER OM PJÄSEN - KÖPBILJETT

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close