Hans och Greta - en karamellbomb hösten 2018

15.11.2017 kl. 13:42
I oktober 2018 får Bröderna Grimms sagoklassiker Hans och Greta premiär på Stora scenen. Dramatiseringen är gjord av Lucy Kirkwood för National Theatre i London. För regi och koreografi står Jakob Höglund. Han vill erbjuda publiken en fartfylld och visuell karamellbomb.

- När jag gör teater utgår jag från mitt barnasinne i allt jag gör på scenen vilket jag hoppas ska leda till överraskande och oväntade lösningar. För mig är det viktigt att inte bara berätta en meningsfull historia utan att också ge de unga i publiken en fysisk upplevelse som inspirerar dem till nya sätt att leka hemma.

Sven Haraldsson står för scenografin och Heidi Wikar för kostymdesignen. Trion är ett etablerat team och står bakom kritikerrosade föreställningar som Stormskärs Maja på Åbo Svenska Teatern, Billy Elliot och Djungelboken på Vasa stadsteater. De har framför allt hyllats för sin lekfullhet som genomsyrar både regi, scenografi och kostymer. 

- Jag planerar att servera en färgsprakande karamellbomb så att hela publiken får uppsöka tandläkare efteråt!

Jakob Höglund regisserar Hans och Greta hösten 2018
 

- Hans och Greta är en riktig rysarsaga. Jag minns själv hur skrämd jag blev som liten när häxan låste in barnet i en bur för att äta upp honom. Jag vill närma mig sagan med mycket värme, humor och kärlek. Men också låta den bli skrämmande och ta vara på mörkare teman - att som barn känna sig oälskad och bli undsatt av sina egna föräldrar. Samtidigt vill jag visa att barn är starka och smarta. Dramatikern Martina Montelius sa det väldigt fint i sin dramatisering: Barn kan överleva utan sina föräldrar men föräldrar kan inte överleva utan sina barn.

Paul Clark har skrivit musiken som genomsyrar hela föreställningen. Familjeföreställningen har premiär 27.10.2018 på Stora scenen. 

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close