Alexander Lycke - nästa stjärna i CHESS, rivstartar med Jesus Christ Superstar

09.02.2018 kl. 12:29
Alexander Lycke blir ett namn att lägga på minnet. Han är aktuell i både Jesus Christ Superstar in Concert som gavs under stående ovationer den 22 mars på Stora scenen samt i CHESS på svenska som får premiär i höst.Svenska Teatern kan nu avslöja nästa stora namn i musikalen CHESS på svenskaAlexander Lycke kommer att spela den ryske schackspelaren Anatolij. Men redan den 23 mars fick Alexander Lycke långa applåder och stående ovationer då han och rockbandet Astrachan gav en koncertversion av  Jesus Christ Superstar.

- Det var så kul att vara tillbaka i Finland tillsammans med Astrakhan och ge gärnet på Svenska Teatern, säger Lycke.

Alexander Lycke har gjort de flesta stora rollerna i de klassiska musikalerna på scener runt om i europa och senast 2014 spelade han huvudrollen i Jesus Christ Superstar på Åbo svenska teater. Sweden rock Magazine utsåg Alexander till Sveriges bästa sångare 2016 och han berömdes för sin stora röst och breda känsloregister.

- I alla år har jag längtat efter att göra dom här låtarna med ett riktigt hårdrockband på scen - det är så här
det skall låta och se ut!

ALEXANDER LYCKE SJÖNG SÅ ATT TAKET LYFTE PÅ VÅRÖPPNINGEN 10.1 FRÅN STORA SCENEN

 

CHESS nästa

I samband med Svenska Dagen lancerade Svenska Teatern den första stjärnan i CHESS på svenska. Inför en fullsatt salong och i en direktsänd TV-gala sjöng Maria Ylipää sången  Inte jag  ur vår kommande stormusikal. 
Följande namn i CHESS på svenska avslöjade vi under våröppningen på Stora scenen i januari. Men då ville teatern främst presentera Alexander Lycke som ledsångaren i Jesus Christ Superstar in Concert. Nu är han klar för CHESS och repetitionerna inleds i april!

- Att få göra Anatolij i CHESS känns oerhört stort. Det är ju en musikal som jag växte upp med hemma som liten. Plattan spelades hela tiden och nu skall jag få axla samma roll som Tommy Körberg gjorde. Jag är verkligen glad för det här, säger Alexander Lycke. 

25.000 biljetter har redan sålts till CHESS på svenska, så passa på att skaffa dina biljetter till både Jesus Christ Superstar in Concert och CHESS på svenska. Alexander Lycke är ett namn som kommer att falla på allas läppar inom kort.

En kuriosa i sammanhanget är att både CHESS och Jesus Christ Superstar har Tim Rice som upphovsman. CHESS skrev Rice med Björn Ulvaeus och Benny Andersson och Jesus Christ Superstar skrev rice med Anrdew Lloyd Webber

KÖP BILJETT TILL CHESS


PRESSBILDER

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close