Humorlandskampen 2018 presenteras - nya komiker i 16:e upplagan

27.02.2018 kl. 11:44
Sverige möter Finland i Humorlandskampen där alla övertramp och tjuvstarter blir godkända. Komikerna ger järnet på Svesnka Teaterns Stora scen endast den 5 maj kl. 15 och 19

KÖP BILJETT

År 2018 ordnas Humorlandskampen redan för sextonde året i rad! Denna totalt tävlingsbefriade landskamp i ståuppkomik har år efter år dragit fullsatta salonger på Svenska Teatern.

I år representeras Finland och Sverige av nedanstående komiker:

Domare: Stan Saanila
Lag Sverige: Adeel Faqih & Thomas Oredsson
Lag Finland: Anders Helenius & André Wickström

Thomas Oredsson:
Thomas Oredsson är en av Sveriges absolut mest erfarna ståuppkomiker. Han möter och fångar publiken med sin avspända stil och varma humor.  Han var med och etablerade svensk stand up i slutet av 1980-talet och har över 1000 föreställningar i bagaget.  Han har även många år inom teatern bakom sig, både som skådespelare, regissör och teaterchef. Därtill har han medverkat i ett 20-tal tv-produktioner och filmer. 

Adeel Faqih:
 Adeel Faqih är en energisk komiker med vass komik mot det absurda hållet. Han har uppträtt flitigt på de flesta klubbar i Sverige och även utomlands, bl.a. i USA.Anders Helenius:
Anders Helenius är en finlandssvensk ståuppkomiker och manusförfattare, bl.a. för det Venla-belönade satirprogrammet Närapå en veckas nyheter. Anders har också jobbat inom media och teater, och på radio. Men hans hjärta ligger i stand up och han levererar den från samma ställe.  

Andre Wickström:
André Wickström har jobbat som komiker i över 20 år, både på svenska, finska och engelska.  Han har också medverkat i ett flertal tv-program både i Finland och Sverige, bl.a. W-stil, Solsidan, Parlamentet, Ögonaböj och Detta om Detta.  På scen är André som en en-mans teaterföreställning vars finess och precision fångar publiken.


Stan Saanila:
Komikern och manusförfattaren Stan Saanila har medverkat i och skrivit manus till ett flertal finländska tv-program, både på finska och svenska. Till dessa hör bland annat Nyhetsläckan, Morjens, W-stil, Ögonaböj och Detta om Detta.

KÖP BILJETT

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close