Sol i minnet - temakväll om minnessjukdomar i samband med pjäsen PAPPAN

03.01.2019 kl. 12:09
Välkommen till Svenska Teaterns premiärkväll för Scenmåndag. Första måndagen varje månad ordnar vi diskussioner, debatter, artistsamtal och liknande program.
Vi bjuder på aktuella teman och intressanta gäster, ofta med anknytning till angelägna ämnen som tas upp i vårt teaterutbud.

Scenmåndag 7.1 kl 19 - SOL I MINNET

(baren är öppen till 22)

Florian Zeller har skrivit en varm och insiktsfull berättelse om hur det är att tappa minnet. Pjäsen heter PAPPAN och i huvudrollen ser vi Asko Sarkola. Premiär på AMOS-scenen 2 februari. 

Vi har därför glädjen att erbjuda ett kvällsprogram där vi behandlar just minnessjukdomar – om hur vi kan bemöta, vårda och leva med minnessjukdomar i vår omgivning och vardag. Var tredje finländare drabbas i någon form. Den här kvällen kan ge dig både kunskaper och kanske någon värdefull insikt. Hur kan du möta livet som minnessjuk eller hjälpa någon anhörig som drabbats?

Lilli Sukula-Lindblom som leder projektet "Sol i minnet" diskuterar med Regina Santamäki Fischer, som är doktor i vårdvetenskap. På plats finns även våra skådespelare från PAPPAN.

Pris: 10 euro/biljetter via Svenska Teaterns biljettkassa
Tfn. 09 - 6162 1411
BILJETTER VIA LIPPUPISTE‌

Lilli Sukula- Lindblom

- Möt skådespelaren som länge jobbat med kultur i vården.

I femton år jobbade Lilli som konstnärlig ledare för Sjukhusclowner r.f., som hon tog initiativet till. Men då hennes goda väninna insjuknande i Alzheimers sjukdom, bara drygt 40 år gammal, föddes startskottet för det som skulle bli Sol i minnet.
Kom och träffa Lilli under vår första Scenmåndag. Vi blev inspirerade av Lillis berörande sommarprat där hon berättar om vänninan som fick henne att sadla om. Genom sitt arbete med minnessjuka har Lilli fört glädje, kontinuitet, överraskningar och skratt till vardagen med små stunder av lycka, för människor som inte längre kan kommunisera på samma sätt som tidigare. 

Lyssna här på Lillis sommarprat


Asko Sarkola om pjäsen Pappan

Utdrag ur reperoartidningen som utkommer på lördag

- Det fina med pjäsen Pappan är att Florian Zeller belyser den minnessjuke pappan ur hans egen verklighetsuppfattning. Det finns många som skrivit om temat, men ingen som gjort det så här finurligt. Zeller har svängt på det hela, vilket gör att den också blir väldigt underhållande. Här är det Pappans omgivning som är förvirrad, medan han själv känner sig klartänkt.

Läs mer om Pappan och köp biljett till föreställningen​


SCENMÅNDAG - första måndagen varje månad. Hela vårens program

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close