Svenska Teaterns nästa stormusikal blir något alldeles extra - Mary Poppins flyger till Helsingfors

03.01.2019 kl. 16:08
Hösten 2020 har Mary Poppins premiär på Svenska Teatern. Vi satsar stort på en välkänd familjemusikal som redan har charmat en hel värld, men aldrig tidigare spelats på svenska i Finland. Den 20 november släpper Svenska Teatern biljetterna till allmänheten, men redan tre dagar efter att grupperna fick förhandsboka har över 6000 biljetter reserverats.

Musikalen om denna världens främsta ”supernanny” producerades i original av av Cameron Mackintosh and Disney Theatrical Productions och hade urpremiär i London 2004 och spelades därefter på Broadway i New York. Mary Poppins har vunnit 44 stora teaterutmärkelser från hela världen med oförglömliga låtar och bländande dansnummer. Den förtrollande berättelsen har fängslat generationer. 

- Jag är verkligen stolt och glad att vi fått rättigheterna till denna fina musikal. Vi kommer att ge vår publik ett fantastiskt äventyr med magisk stämning för både ung och gammal, säger teaterchef Joachim Thibblin som tillsammans regissören Markku Nenonen varit i London och träffat Sir Cameron Machintosh för att få sätta upp musikalen.


Musikalen Mary Poppins är baserad på böckerna från P.L. Travers och den klassiska Walt Disney-filmen Mary Poppins. Familjemusikalen gladde Broadway-publiken med över 2500 föreställningar och mottog nomineringar för nio Olivier- och sju Tony Awards, inklusive ”Best Musical”.

Mary Poppins regisseras av Markku Nenonen som fått förtroendet att skapa en alldeles egen version av originaluppsättningen, en så kallad non replica.  
Världspremiären för en icke engelskspråkig non replica-version gavs framgångsrikt på Göteborgsoperan 2008, men den har till exempel aldrig getts i Stockholm. Detta skapar förutsättningar för Svenska Teatern att på nytt locka över en storpublik från Sverige. 

- Det är skönt att inte vara bundet till ett koncept där allt är bestämt på förhand. Vi kommer att göra vår egna unika föreställning, men med en sådan varsam hand att publiken ändå kommer att känna igen sin Mary Poppins, säger Markku Nenonen. 

Medverkande:
Mary Poppins: Josefin Silén. Svenska Teatern har kallat 150 skådespelare, dansare och sångare av hela 600 sökande till en audition i januari 2019. Nu är det nästan klart vilka 23 som fått en roll en i Mary Poppins. Orkestern består av 12 musiker + kapellmästare. Över 100 barn sökte rollerna som det unga syskonparet. 20 barn skall nu gå i en Mary Poppins-teaterskola. Sex av de barnen får en alternerande roll i musikalen.

Mary Poppins är en musikal baserad på P.L. TRAVERS berättelser och Walt Disneys film
Originalmusik och sångtexter: RICHARD M. SHERMAN och ROBERT B. SHERMAN
Manus: JULIAN FELLOWES
Nya sånger, tillagd musik och text: GEORGE STILES och ANTHONY DREWE
Skapad i samarbete med CAMERON MACKINTOSH
Originalproduktion av CAMERON MACKINTOSH och THOMAS SCHUMACHER för Disney

Produktionen presenteras på uppdrag av Music Theatre International (Europe)

Premiär på Svenska Teatern Stora 23 september 2020

Biljettsläpp för grupper 4.11 och 20.11 hösten 2019.  

 


 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close