"I det stora landskapet" - en lättläst presentation

11.02.2019 kl. 16:00

I det stora landskapet

En sagolik familjekrönika

I det stora landskapet. En sagolik familjekrönika är en teaterföreställning som har premiär i oktober 2019. Att föreställningen kallas för en “familjekrönika” betyder att det är en berättelse om en familj och en familjs historia.

I det stora landskapet innehåller teater, musik, dans och sång. DuvTeatern, Svenska Teatern, orkestern Wegelius Kammarstråkar och musikgruppen Resonaarigroup har jobbat tillsammans för att skapa föreställningen.

Föreställningen I det stora landskapet börjar som en alldeles vanlig saga. Sagan handlar om en kung och en drottning som bor i ett slott. I slottet finns också flera ministrar. För ministrarna är det viktigt att allt är som vanligt, så som det alltid har varit. En dag får kungen och drottningen barn. De får tvillingar, två prinsessor, och alla i slottet blir glada. Men så upptäcker ministrarna att den ena prinsessan inte är alldeles vanlig, och då förändras allt …

Föreställningen handlar om vem som får bestämma över vem, om sådant som känns orättvist och om hur det är att längta efter någon man älskar. Men den handlar också om att vara modig och om att skoja och pellejönsa lite ibland. Det här är också första gången som DuvTeatern på en teaterscen berättar om hur det kan vara att leva med en funktionsvariation.

En av rollerna i föreställningen är  en uggla som skriver ner allt som händer i sagan. Ugglan tycker det är viktigt att berättelser skrivs ner, för då blir berättelserna en del av historien och finns kvar i framtiden.

I det stora landskapet visas på Svenska Teatern i Helsingfors. Föreställningen har premiären den 26 oktober 2019. Man kan köpa biljetter från och med den 27 februari 2019. Man köper biljetter genom att ringa Svenska Teaterns biljettkassa eller gå in på Svenska Teaterns webbplats.

Telefon: 09 - 6162 1411

Webbplats: www.svenskateatern.fi 

På scenen: DuvTeaterns ensemble och Svenska Teaterns skådespelare

Orkester: Resonaarigroups musiker, Wegelius Kammarstråkar och kapellmästaren Emma Raunio
Text: DuvTeaterns ensemble
Regissör: Mikaela Hasán
Kompositör: Markus Fagerudd
Koreograf: Carl Knif

De här organisationerna är med i projektet:
 

DuvTeatern
DuvTeatern är en teater som finns i Helsingfors.
DuvTeatern grundades 1999 och firar 20 år i år.
DuvTeatern gör teaterföreställningar, håller teaterverkstäder och uppträder på olika evenemang. DuvTeatern ordnar också dramaklubbar.
I DuvTeatern möts teaterarbetare med olika funktionsvariationer.

Svenska Teatern

Svenska Teatern är den största svenskspråkiga teatern i Finland.
Teatern finns i Helsingfors, och har funnits i över 150 år.
Svenska Teatern gör ungefär tio egna pjäser varje år. Ibland gör de pjäser tillsammans med andra teatrar, som till exempel pjäsen I det stora landskapet.
Dessutom kommer många andra teatrar till Helsingfors och spelar sina pjäser på Svenska Teatern. Det kallas gästspel. 

Resonaarigroup
Resonaarigroup är en musikgrupp från Helsingfors som spelar pop och rock. Musikerna som spelar i gruppen har olika funktionsvariationer.

Resonaarigroup är en del av Resonaari musikcenter. Här finns också en musikskola med 300 elever. Resonaari leds av Markku Kaikkonen och Kaarlo Uusitalo.

Wegelius Kammarstråkar
Wegelius Kammarstråkar är en orkester som oftast spelar finländsk och nordisk musik.

Musikerna i orkestern spelar olika stråkinstrument, till exempel violin och cello.

Orkesterns konstnärliga ledare är violinisten Annemarie Åström.
 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close