Jonas Hassen Khemiri är aktuell på Svenska Teatern i höst

03.04.2019 kl. 16:41
Pjäsen Vi som är hundra av Jonas Hassen Khemiri får finsk urpremiär på Svenska Teaterns AMOS-scen den 3 oktober 2019. På scenen står Anna Hultin, Cecilia Paul och Hellen Willberg.

Vi som är hundra handlar om hur vi ser på oss själva och vilka vi egentligen är. Svenska Teatern har anlitat Regissör Natalie Ringler från Sverige för att sätta upp Khemiris prisbelönta pjäs. Ringler ser verkligen fram emot att för första gången komma till Finland och Svenska Teatern för att regissera.  

- Khemiris text handlar om något så fantastisk som en människas liv. Jag tänker på pjäsen som ett livsöde vi vänder ut och in på.  Vi bedöms av andra för hur vi är på utsidan. Men inuti har vi oändligt mycket drömmar, längtan och fantasi. Vi människor tänker ofta på saker vi borde ha gjort, men aldrig gjorde, säger Ringler.

Natalie Ringler studerade teaterregi i Kraków och på Dramatiska institutet där hon utexaminerades år 2000. Hon är kanske mest känd för Vår klass av Tadeusz Slobodzianek på Teater Galeasen 2013, den teaterns största publikframgång någonsin.

Natalie Ringler vill inte sätta någon direkt epitet på pjäsen.

- Det beror på hur man är lagd. Det kan vara en tragedi med komiska inslag eller en sorglig komedi. Den är som livet helt enkelt, säger Ringler.  

Jonas Hassen Khemiri, född 1978 i Stockholm, är en hyllad, omskriven och prisbelönt författare, som bland annat fått Augustpriset för romanen Allt jag inte minns. Vi som är hundra har belönats med Hedda-priset för Årets bästa föreställning i Norge 2011.

Khemiri är översatt till fler än tjugofem språk och han beskriver sig själv såhär;

- Jag är en 40-årig författare som har släppt fem böcker och sex pjäser. Pappa till två barn. Bor i Stockholm.

Det är första gången en pjäs av Khemiri får premiär på svenska i Finland.
Svenska Teatern börjar sälja biljetter till Vi som är hundra den 4 april.

Mer om Jonas Hassen Khemiri, om hans alla bokskatter och pjäser finns på www.khemiri.se

Foto på Jonas Hassen Khemiri: ©Pierre Björk
Foto på natalie Ringler: © Roger Stenberg
Förlag: Colombine Teaterförlag
Ladda pressmeddelande

VI SOM ÄR HUNDRA

PREMIÄR 3.10 PÅ AMOS-SCENEN

En pjäs av: JONAS HASSEN KHEMIRI
Regi NATALIE RINGLER
Scenografi och kostym KAROLIINA KOISO-KANTTILA
Mask och hår TIITTA STOOR
Ljusdesign TOM LAURMAA
Ljuddesign HANNA MIKANDER

LÄS MER OM PJÄSEN VI SOM ÄR HUNDRA

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close