Eva Langes konstverk TRO HOPP KÄRLEK invigdes på Skillnaden

09.09.2019 kl. 12:40
Äntligen blev torget på Skillnaden intill Svenska Teatern klart. Den 13 september avtäcktes Eva Langes konstverk TRO HOPP KÄRLEK. Efter den officiella invigningen fortsatte festligheterna med spännande svenska och finska författare och artister.
Inför avtäckningen gav Lange en intervju till Svenska Teatern. hon var oerhört stolt och glad över att hennes konst får pryda torget intill teatern.
- Svenska Teatern är så vacker, sa hon bland annat. Se vår videointervju nedan.

 

Under invigningen, som var öppen för allmänheten, bjöds det på show och underhållning under ledning av konferencier Maria Sid. Bland artisterna märktes popmusikerna Patrik Isaksson och Jore Marjaranta, Jennie Storbacka, a cappella-grupperna Rajaton och The Real Group, Cirkus Helsinki samt multi-instrumentalisten Lauri Schreck.Eva Lange – TRO HOPP KÄRLEK

Konstverket TRO HOPP KÄRLEK har skapats inom ramen för konstprojektet Två länder – en framtid, som uppmärksammar den månghundraåriga gemenskapen mellan Sverige och Finland.

Målet med Två länder – en framtid är att skapa två bestående, offentliga konstverk som skall uppmärksamma de starka banden mellan Finland och Sverige.

- Tanken är att påminna nya generationer om den långa gemensamma historien samt om nutida gemenskap och framtid. Det ena verket, finländska konstnären Marja Kanervos ÅR TAL, invigdes i augusti 2017 på Engelbrektsplan i Stockholm. Nu står Eva Langes verk i tur i Helsingfors, berättar projektordförande Henry Wiklund.

Konstverket TRO HOPP KÄRLEK består av fyra olika skulpturer tillverkade av granit och stål.

- Konstverket började inte med namnet. Det var inte mot det jag arbetade. Skillnaden, skulpturens plats, ställde däremot krav. Ett tomt, rätt öde torg mitt i Helsingfors med den vackra Svenska teatern i bakgrunden. Det var bara att sätta igång. Rätt vad det var, efter många försök, var det klart och skulpturen sa tydligt TRO HOPP KÄRLEK är mitt namn, berättar Eva Lange.

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close