- Jag har aldrig varit som alla andra, säger Christoffer Strandberg

10.10.2019 kl. 18:03

KOLUMN

 

Ingen är som ”alla andra”, men vissa är bättre på att anpassa sig till hur man borde vara. Vissa passar helt enkelt bättre in i det som just för tillfället anses vara normalt.


”Aj du är den där från Putous!”. Jo det är jag, bland annat. Jag är otroligt stolt över att ha fått medverka i ett av Finlands största tv-program. Jag är också oerhört stolt över att jag kom in på Teaterhögskolans svenska skådespelarutbildning. Putous varade i åtta veckor, medan min utbildning tog fem år. Bägge lärde mig otroligt mycket, men framförallt har bägge stärkt min tro på att det viktigaste jag som skådespelare och människa bör vara är: mig själv. Att vara finlandssvensk skådespelare är inte en motsats till att vara underhållare på finsk tv. Att vara imitatör och komiker betyder inte att jag inte är en seriös konstnär. Jag kan stå i ett köpcenter och skriva autografer utklädd till Nöpö-Felix på dagen och spela Shakespeares drama på kvällen.

Jag har jobbat med DuvTeatern sedan 2014, min bästa arbetsgemenskap någonsin. Här blev jag direkt välkomnad som den jag är. I DuvTeatern får jag vara både Putous-stjärna och seriös scenkonstnär samtidigt. Främst är jag ändå vän, kollega och Christoffer. Som vår publik på föreställningen I det stora landskapet får du uppleva samma behandling: du är välkommen just som du är, om du vågar!

Christoffer Strandberg

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close