Svenska Teaterns konstskatter med Simon Häger

18.05.2020 kl. 14:41
Svenska Teatern är inte bara ett hem för teaterkonsten, vi inhyser även flera värdefulla bildkonstverk. När skådespelaren Simon Häger inte står på scen tycker han om att restaurera husets gamla konstskatter och forska i deras historia. I en tredelad miniserie berättar Simon Häger själv om sitt nya kall – att bevara och rusta upp teaterns gömda skatter.

I den första delen berättar Simon om en byst föreställande den berömde dramatikern Molière, och hur illa det gick när han skulle gjuta bysten en fot.

 


Ni som suttit på Andra balkong vänster har kanske lagt märke till det ståtliga porträttet målat av Jalmari Ruokokoski. Porträttet heter ‘Skådespelaren’, men vem föreställer det egentligen? Skådespelaren Simon Häger tror sig ha listat ut svaret. I denna video berättar han om hur han restaurerade tavlan.


När skådespelaren Simon Häger restaurerar Svenska Teaterns konstskatter krävs inte bara handfärdighet utan även en hel del detektivarbete! Vem föreställer den här vackra gipsreliefen? Varför är den så unik? Och vad har den gemensamt med Lyktbärarna vid huvudentrén till Helsingfors centralstation?
 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close