Sommarteater - vi visar succéföreställningen FÖRVANDLINGEN på Svenska Teatern LIVE

17.06.2020 kl. 08:15
SUCCÉN ÄR TILLBAKA SOM SOMMARTEATER!

FÖRVANDLINGEN av FRANZ KAFKA
kan ses på vår hemsida under hela sommaren. 

I Franz Kafkas novell Förvandlingen får familjelivet sig en törn då Gregor, familjens enda son och försörjare, en morgon förvandlats till en jättelik insekt. Föräldrarna och systern är utom sig. De får ta sig an både arbete, hushåll och skulder medan det som en gång var deras son och bror klättrar på väggarna i ett nu förseglat pojkrum.

Gregors syster är den enda som vågar sig in till honom. För visst är det fortfarande Gregor? Hans tillstånd ändrar väl aldrig på det? Hör han henne ännu? Kan han förstå det hon säger? Minns han allt de upplevt tillsammans?

Dramatiseringen som är utarbetad av dramatikern Christoffer Mellgren tillsammans med regissören Carl Knif, granskar familjen som enhet och de krafter som kan rubba den harmoniska familjedynamiken. Hur mycket kan ens nära förändras, innan vi slutar att känna igen och älska dem? Hur mäter vi en människas värde? Vad är en lyckad människa?

Skådespelare: Patrick Henriksen, Simon Häger, Misa Lommi, Anna Stenberg och Niklas Åkerfelt.

MER OM PJÄSEN PÅ VÅR HEMSIDA UR PJÄSARKIVET


 

Carl Knif om föreställningen

Den finlandssvenske koreografen och dansaren Carl Knif iscensatte Kafkas surrealistiska mardröm med enorm framgång våren 2016. Föreställningen gick för utsålda salonger på Svenska Teatern och var även en del av det högklassiga programmet under Tammerfors teatersommar. Carl Knif slog igenom som teaterregissör med FÖRVANDLINGEN. Knif skapade en föreställning som blev en formidabel publiksuccé och hyllad av en enig kritikerkår. 

Föreställningen gick sedan på turné i Sverige i samarbete med Riksteatern. Då spelades föreställningen både på svenska och på finska för finskpråkiga i Sverige. 

Nedan kan ni se en video där regissören Carl Knif berättar på engelska om sin tolkning av verket Förvadlingen. Videon gjordes för en pitchning av föreställningen under en  showcase på Helsingfors festspel. ↓

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close